Verslagje Rotterdam 2016

web rotterdam 2016Onze tweede wedstrijd van het 2016 Klassement was een gezellige dag met een mooie zon, maar ook een koud windje. Voor de rijders niet zo’n probleem, maar de controleurs staan stil. Voor hen was het wat minder. Helaas moest wegens een griepje iemand verstek laten gaan om te controleren, maar Katja Schimmel had spontaan haar hulp aangeboden, zodat zij ook dankbaar gebruik maakte van de kachel in de kantine tijdens de pauze. Dus Katja –en uiteraard evenveel ook alle andere controleurs- namens de gehele goegemeente, Hartelijk Dank voor de hulp.

De tien non-stops waren niet de grootste moeilijkheid deze keer. Het was een beetje makkelijk uitgevallen. Dat kwam voor de gele en geel+ rijders met name doordat zij bij diverse secties een mogelijkheid voor ontsnapping hadden en dat haalde menige angel uit de non-stop. En dat was jammer.

Bij de zware fietsen waren er drie uitvallers: Martien, uitgevallen om e.o.a. onduidelijke reden, eigenlijk een beetje een domme reden, Jos die van het begin problemen had met de vonken. Zelfs na een wisseling van de magneet lukte het nog niet. Willem Thijsen was een -iets te stevige- dukdalf tegen gekomen. Zijn rempedaal was daar niet tegen bestand. En Theo had jammer genoeg problemen met de Ducatie. Als de motor liep ging het goed, maar afgeslagen was er geen leven meer in te krijgen. Wij denken dat Theo goed afgepeigerd was van dat vele aantrappen, zodat hij wel rustig geweest zal zijn in de lange reis terug.

Peter Neerincx heeft de smaak te pakken. Hij is met nul strafpunten thuis gekomen, net als Wim Royacker en Frank Pronk. En Susan heeft haar hoofd er goed bijgehouden om maar 1 punt weg te geven in het rode spoor.
Rob van der Ham heeft zijn zware fiets deze keer het rode spoor laten rijden. En dan is het toch een stuk moeilijker en met name als je steil naar beneden moet. Dan drukt die motor je makkelijk door het lintje. Maar verder heel mooi gereden.
Rene wilde met zijn DKW’tje eigenlijk wel blauw rijden, maar die éne berg, dié was hoog. Dus toch maar wit gereden. Daar zijn de bergen ietsje lager. Maar tot twee keer toe ging er iets mis met de benzine. Een keer een foute afstelling en een keer iets anders. Maar het hád gekund.

Op dit moment rest ons niets anders dan de organisatie van The Wheelie, de uitzetters, de dames van de administratie, Asscha voor de kantine en alle controleurs te danken voor de hulp en voor de goede zorgen om er voor ons een leuke, gezellige en sportieve dag van te maken.

De uitslag is geplaatst en de foto’s komen zo snel mogelijk. We hebben deze keer fotoos van de redaktie, van Paul v/d Ende en Katja Schimmel. Ze komen zo snel mogelijk.