Verslagje van de AvondTrial te Rhenen 2016

 website rhenen 2016Bij het opbouwen was het mooi weer, maar tijdens de trial, rond 18.00 uur, veranderden de secties nogal door de regen. Zoveel dat Katja het Spaans benauwd kreeg op NS 9. Want daar werd het glibberen en zij kon geen hulp bieden. Of te wel: Engelse toestanden. En omdat de meeste secties in oude uitgesleten watergeulen liggen, is het niet verwonderlijk dat na verloop van tijd door de regen, deze geulen water kregen en her en der erg glad werden. Enkelen hebben vanwege de gladheid een modderduik opgelopen. Als je veel geld betaalt in een wellness-centrum krijg je een ‘heilzaam’ modderbad. Bij ons dachten de gevallen rijders er anders over.
Deze keer hadden we op elke sectie tenminste een controleur, zodat we een echte wedstrijd hadden. Velen wilden dit toch even vermeld hebben, dat ze dit zeer waardeerden. Dus ALLE controleurs en knipper: namens de goegemeente; heel hartelijk dank!!
Ook bedankt zijn alle helpers bij het uitzetten en natuurlijk Bertha en José voor de administratie, die enigszins moeilijk verliep, omdat CTN en MCA een iets andere (gewichts)klasse indeling hebben.
Uiteraard ook de MACRO bedankt in de persoon van Roef van Laar.

Van de meeste rijders hebben we deze keer een foto kunnen maken, maar enkelen lukte het om er een speedtrial van te maken zodat de helemaal onscherp op het beeld kwamen. En dat kan niet, dus…. De volgende keer ietsje langzamer langs de fotograaf wil je in de beeld-annalen voorkomen.

Omdat Pé al een verslag gemaakt heeft, voegen wij dit hieronder toe en hebben wij het deze keer makkelijk. Tot de volgende keer, tot Lochem.

Verslagje Avond trial Rhenen 1-7-2016

Op het mooie circuit van MACRO Rhenen, met z’n mooie hoogte-verschillen, hadden we 10 nonstops uitgezet. Tijdens het uitzetten was het weer perfect: droog, niet te warm en niet te koud. Met een groep van zo’n 10 personen waren we al vanaf 10.00 uur aan de gang om de Nonstops uit te zetten, bewapend met 2 kruiwagens, rugzakken vol pijlen, lint en met takkenscharen en heggenscharen om de begroeide plaatsen voor de Nonstops weer begaanbaar te maken, na een afwezigheid van 2 jaar.

De route op de crossbaan was toch nog aardig nat van de veel gevallen regen. Maar op vele plaatsen toch goed berijdbaar.

De jury werd verzorgd door Bertha van der Wal met haar nichtje José. Waarvoor onze hartelijke dank.

We hadden nu ook op elke Nonstop minstens één controleur.

Alle controleurs worden hartelijk bedankt voor hun inzet en hopelijk weer tot volgend jaar.

Er waren 60 deelnemers, die 3 ronden moesten rijden van 10 Nonstops.

Om 17.00 uur gingen de rijders van start, de lucht begon toen helaas te betrekken. De eerste ronden bleef het net niet droog. Het regende niet hard, maar net genoeg om secties te veranderen. Daardoor werd Nonstop 9, op de nu gladde crosshelling, onberijdbaar en werd deze Nonstop in de 2e ronde uit de wedstrijd gehaald.

De andere Nonstops bleven op Nonstop 1 en 5 na goed berijdbaar. Bij Nonstop 1 en 5 werd de doorgang door de greppel wel heel erg sompig en blubberig door het water wat er naar toe stroomde.

Ondanks deze wat nattige omstandigheden had iedereen het toch goed naar hun zin in deze schitterende omgeving.

De uitslag van deze avondtrial in Rhenen telt mee voor zowel het CTN klassement (Classic Trial Nederland) als het MCA clubtrial kampioenschap 2016.

Alle opbouwers, controleurs, jury, opruimers, triallisten , toeschouwers en MACRO Rhenen bedankt.

Op www.classictrial.nl zullen nog wel foto’s geplaatst worden van dit mooie evenement.

De eerst volgende MCA trial is op het nieuwe circuit met de Plonkers Pleasure Trial op 1 en 2 oktober 2016 (deze wedstrijd telt mee voor het CTN (Classic Trial Nederland) klassement en de Eurocup. Zie ook www.classictrial.nl) en de volgende wedstrijd voor het CTN-Klassement is op zaterdag 3 september.

 

Pé Geurtsen