Feest in Arnhem. Ga dat zien !!

kantine mcaIn Arnhem is een klein wonder verricht; vlak bij de plek waar eerst de trialbaan gevestigd was van Motorclub Arnhem (MCA) is een geheel nieuw motorsport park verrezen waar niet alleen gecrosst kan worden maar ook op elk niveau getriald.

MCA heeft in haar vereniging altijd 3 disciplines onder haar vleugels gehad. Toer- cross en trial motorsport. De laatste jaren werd echter duidelijk dat de club haar activiteiten niet zou kunnen voortzetten aan het eind van de Hooiweg. Het bestuur heeft toen gelijk met diverse instanties overleg gehad om te zorgen dat er in het Arnhemse de motorsport kon worden blijven beoefend.

Sinds de samenwerking met Mac Harskamp, die ook hun terrein terug moesten geven aan defensie, is er na overleg met gemeente, defensie, provincie ed. veel vooruitgang geboekt. Wat heeft geresulteerd in een baan die we nooit hadden durven dromen en waar we enorm trots op zijn.

Het terrein dat dichter bij de A50 is komen te liggen, is meer naar voren op de Hooiweg verhuisd. Wat al gelijk opvalt als je het park oprijdt zijn de twee gebouwen die er staan. Een opslagruimte voor materialen en een schitterend kantine/ jury-gebouw. De kantine is voor iedereen toegankelijk tijdens de openingstijden. Niet alleen voor leden maar ook voor bijvoorbeeld fietsers die even een bakkie koffie willen doen.

Rechts volgt dan het crosscircuit en links achter de enorme parkeerplaats, waarop bij grote wedstrijden ook overnacht mag gaan worden, is met veel hulp van haar leden een trialbaan gerealiseerd waar jong en oud, modern of classic zeker hun toeren kunnen uithalen. Beginners kunnen hun gang gaan op het oefenveldje, waar je altijd wel iemand tegenkomt die je wat verder kan helpen. En als het wat beter gaat of voor de echte cracks zijn er non-stops gemaakt van basaltblokken, rioolbuizen, en ander betonnen elementen. Maar ook liefhebbers van classic motoren, of degenen die liever minder risico nemen, hoeven helemaal niet te schrikken, want er is goed nagedacht over de opbouw, zodat men ook de uitdaging wel kan vinden zonder dat je beton-elementen tegenkomt.

En aanstaande zaterdag 17 september 2016 is de opening van deze prachtige nieuwe accommodatie, waar jaren lang naar uitgekeken is en zowel in het voortraject als tijdens de realisatie een enorme berg werk verzet is.

De besturen van MC Arnhem en Stichting Motorsportpark Gelderland Midden, nodigen ons allemaal uit om met z’n allen die prachtige accommodatie te komen bewonderen en te genieten van een hapje en drankje, tijdens deze festiviteiten met gratis toegang voor iedereen.

Het programma begint om 11:30 uur en eindigt om 16:30 uur en ziet er als volgt uit:
Openingsceremonie
Toespraak KNMV en presentatie MX-team of Nations
Demo Internationale rijders
Demo 85cc hoge wielen en trial
Pauze
Demo Internationale rijders
Demo 85cc hoge wielen en trial

Ga het zien, dan weet je wat je kunt verwachten tijdens het Plonkers Weekend van 1-2 oktober