Bouwverslag van de MZ van Frank Pronk

Het is een beetje komkommmertijd, zoals rott_2011_just_dennis_71niets te rijden, mogelijk wat repareren, staren naar de motor of nog dat laatste ongemak maar eens goed repareren. Want het is nog een maandje tot de wedstrijd in Lochem. Dus even wat anders.

Dit jaar deed Frank Pronk voor het eerst mee bij de CTN-wedstrijd te Rotterdam, met zijn toen net geprepareerde MZ. Hij moest de dag ervoor nog het blok openmaken, omdat bij de eerste testen er toch nog iets niet goed was. Dus het was zeer spannend voor hem of die dag alles werkte en dan nog wel zo werkte, als dat hij gehoopt had, naar zijn papieren ontwerp.

ets250Toen we na afloop wat praatten was er de volgend info. Het frame is van een TS 250 uit 1974, met een ETS 250 blok (1970). Dit blok was in 1967 al in produktie voor de ES250/2.  De ETS is een zeldzamer blok, want er zijn er nog maar 200 van geregistreerd. En een ervan is nu een trialfiets geworden.

Frank heeft zijn ideeen en zijn vorderingen/werkzaamheden in een verslag bijgehouden. Zo zullen het er niet velen van ons doen. Hij was zo vriendelijk om het ons toe te sturen, dus dat willen we graag hier plaatsen.
Veel leesplezier met hopelijk nog wat leerzame dingen
en Frank Bedankt.    Lees Hier het Verslag