Verslag van de 2de Classic-Trainingsdag te Sleen

Web Sleen juli 20Op 4 juli 2020 was de tweede Corona Classic-Trainingsdag te Sleen.

Een nieuwkomer-rijder en ook een 'merkgenoot' van organisator Chris met de naam van Jan Koelewijn, overigens -Hartelijk Welkom bij CTN- heeft een verslagje gemaakt.
(Het is een rare zin geworden, maar ja, da's de coronatijd ook.)

Lees verder voor zijn verslag. En bekijk de enkele fotoos op de galerij.

Zaterdag 4 juli stond al een tijdje in mijn agenda, ‘Trial in Sleen Drenthe’.
De weerverwachtingen waren niet best, maar waarom zou je je laten tegenhouden door de weervoorspellers… meestal zitten ze ernaast met hun glazen bol.

Dus om kwart voor tien vertrokken uit Bunschoten voor een dagje rijden in Drenthe. Het is ongeveer een uur en een kwartier rijden, het is zaterdag, dus de auto op cruise-control en relaxt richting het noorden.
Het is gelukkig niet te warm een graadje of 19-20, dus een perfect temperatuurtje om te trialen. Om twaalf uur zou de wedstrijd beginnen. Bij aankomst eerst een gastvrij bakkie koffie in de kantine van Trialclub Zuid-Oost Drenthe (de kantine was weer open na de Corona sluiting).

Daarna de briefing door Chris Bekkenkamp, er waren vier non-stops uitgezet. Het was de bedoeling om die eerst drie maal te rijden en na de pauze ze nogmaals drie keer in tegengestelde richting. Zo kan het ook!, lekker simpel en uitdagend.
Er werd in twee groepen gereden ’ licht’ en ‘zwaar’, het was de bedoeling dat we in de groep de puntentelling zelf deden.
De non-stops waren gevarieerd, met korte draaien en klimmetjes. Prachtig om te zien hoe sommige rijders vloeiend en probleemloos rondrijden alsof het ze geen moeite kost, dat werkt inspirerend! Na de pauze de pijlen omgedraaid en in tegengestelde richting rijden. Dat viel op sommige plaatsen niet mee, vooral een afdaling met daarin een heeeel korte draai naar rechts, dat lukte maar een enkeling om foutloos te nemen.

Wat een prachtige locatie trouwens om te rijden, je denkt vooraf ‘dat zal wel erg vlak zijn daar in Drenthe’ maar die noordelingen weten er wel wat van te maken!
Voor mij op de Triumph Cub, waar nog best wel wat ‘beperkingen’ aan zijn die opgelost moeten worden, viel het niet mee. Die rem aan de linkerzijde is misschien wel het grootste probleem… de oorzaak van nogal wat ‘narrow escapes’, maar al met al heb ik mij prima vermaakt.
Na de wedstrijd nog even het kruip-door-sluip-door-parcours langs de bosrand gereden, wat een heerlijk stukje, je waant je in de bossen van de Auvergne in Frankrijk, ‘echt genieten’!

Zo’n dagje rijden is ontspanning van de bovenste plank, even los van waar je de hele week mee bezig bent.
Mensen ontmoeten met dezelfde interesse die je helpen en tips geven, een top dag!
Kortom, de thuisblijvers hadden ongelijk.

Wanneer is de volgende keer?

Jan Koelewijn