• Home 1
 • Home 2
 • Home 3
 • Home 4
 • Home 5
 • Home 6
 • Home 7
 • Home 8
 • Home 9
 • Home 10
 • Home 11
 • Home 12
 • Home 13

Bemerkingen van de wedstrijd te Rotterdam

Zondag 26 maart begon onze eerste wedstrijd van het jaar te Rotterdam. De week vooraf zijn er twee mandagen gemaaid en zes mandagen uitgezet. Ook nog een dag grond omhoog gewerkt om de secties aan te passen en minder glad te laten zijn en een geheel nieuwe sectie gegraven, speciaal voor de CTN-wedstrijd. En dat alles met wat wind en veel zon. Elke dag werd er regen voorspelt, maar we hebben niets gekregen, behalve op woensdag.
Ook zondag werd er regen voorspelt, alleen niet zo veel als er die dag wel uit de lucht viel. Het was nat, erg nat, door een enkele bui van 11 tot 1 uur. Daarna werd het droog, maar toen werd het pas echt helemaal beroerd.

De Prijsuitreiking van het Klassement 2020-2022

Prijsuitreiking 20222 WebWe kunnen hier kort over zijn. Het was een gezellige bijeenkomst. Veel lol gehad.
Iedereen die in aanmerking kwam voor een beker, kreeg die ook (en een enkeling ook nog, omdat een klasse ad hoc toegevoegd was). Verder kreeg iedereen -die 7 of meer van de 13 wedstrijden van dit seizoen gereden had- een klep als aandenken (zoals gebruikelijk een 'normale' of een gepersonaliseerde, gemodificeerde klep) en een stormvaste paraplu (geschikt tot wind van 100 km/uur!!). En onze vaste controleurs kregen er natuurlijk ook een.
De paraplues waren verzorgt door Arie Bottinga van Vormtekst. Waarvoor nog Onze Dank.

Verslagje Nunspeet november 2022

Nunspeet 2022 web verslDe wedstrijd was in het kort een prima wedstrijdje. En een leuke route, uiteraard! Alle sporen waren aan de maat, maar wel te doen. Het zand blijft altijd een probleempje. Zeker voor de smalle bandjes.

En alle mensen die geholpen hebben, zeggen we: Heel Hartelijk Dank.
Tot volgend jaar.

Verslagje Apeldoorn 2022

logo tcapeldoornZe hadden het weer voor elkaar in Apeldoorn; Prachtig weer.! Goed geregeld.
Wat frisjes voor controleurs en bezoekers, maar voor de rijders prima. Het is een klein terreintje, dus kregen we ook kleine bochtjes, voor-op-achter elk bultje. Dus het was sturen, gewicht verdelen en rustig met het gas. Dit was een betere 'workout' dan de sportschool of fitnessclub.

(De foto's van David Lemereis zijn geplaatst. Eens een keer andere mooie foto's)

Het was een prachtige wedstrijd te Baarlo

logo baarloOp zondag de 30ste oktober hebben met een kleine 55 deelnemers de klassieke wedstrijd verreden in Baarlo. En het moet gezegd worden; een pracht van een wedstrijd. Tot en met rood geen overstappen op/of over beton of stenen. Geel en oranje hadden dat wel enige mate, maar iedereen vond de wedstrijd prachtig. Enkel hele goede geluiden hoorden we.
We zijn dank verschuldigd aan Tony, die de nodige reclame gemaakt heeft. En wat ookj gewerkt heeft, gezien het aantal deelnemers. Er waren de nodige Duitse en Belgische rijders. Er zijn er ook die naar Apeldoorn en/of Nunspeet willen komen. Of anders gezegd: als iedereen positief is en er zin in heeft, komen de mensen rijden. Er moet ook iets naast de wedstrijd zijn.
Wim van Lier, Tony en Bernd hebben in enkele dagen tijd, 8 prachtige secties weggezet. Chapeau.
Baarlo: onze dank voor de goede verzorging van de wedstrijd, mede door de vele enthousiaste controleurs en natuurlijk de dames van de telling en van de restauratie.

De daguitslag is gepubliceerd en de foto's staan op de Facebookpagina van BTC.
Tot volgend jaar.

Verslagje van de Plonkers te Arnhem 2022

Arnhem 2022 WebsiteHet was me een enerverend Plonkers-weekendje op de hei in Arnhem.

Enkele zaken sprongen eruit:
a) de wedstrijd was prima,
b) de organisatie rondom de wedstrijd was prima,
c) het weer speelde parten op vrijdag en zaterdag met gigantisch veel regen,
d) de opkomst was minder en
e) verbeteringen voor volgende keer

Verslagje van ons CTN & EuroCup weekend te Zelhem

WtM Zelhem 2022 verslagOns eerste weekend in Zelhem, bij de 4de Langeberg Classic Trial, bij de jubilerende ZMAC heeft velen blije gezichten en veel plezier gegeven.
Zaterdag erg heet en zondag koud met regen (later gelukkig wat beter)

Aan Dick Bulten en de luitjes van ZAMC zijn we veel dank verschuldigd, voor hun tomeloze inzet om er een geslaagd weekend van te maken.

De uitslagen zijn geplaatst en de foto's in de FotoGalerij. Bekijk de foto's van Wiljan te Mebel. Zeerwel het bekijken waard.
Het verslagje kun je hier lezen

Verslagje van de Trial te Sleen op 10 april

Web Sleen verslagDe wedstrijd te Sleen was weer vol enthousiasme georganiseerd. Klaas heeft er -net als de uitzetters- veel tijd in gestopt. Sleen had gevraagd om van te voren in te schrijven, zodat ze al veel klaar hadden voor de wedstrijd begon, zodat ze niet alles in hoefde te vullen bij het inschrijven om zodoende wat meer tijd te hebben om rond te lopen, te kijken, te praten en een fotootje en filmpje te maken. Iedereen zijn hobby, natuurlijk, waar we allemaal voordeel aan hebben.

Ook zou het makkelijker zijn om een inschatting te hebben hoeveel (erg lekkere) soep en broodjes bal of hamburger ingekocht moesten worden. Dit was mede ingegeven door de veel mindere opkomst vorig jaar te Sleen en dit jaar in Rotterdam. Ze wilden niemand teleur stellen, maar ook niet veel weg te hoeven gooien. Jammer dat slechts 11 van de 34 rijders hieraan gehoor gegeven hebben.

Verslagje van de Eendaagse van Arnhem nov 2021

Web Arnhem 2021Kennelijk nog niet helemaal wakker vanwege het onchristelijke aanvangstijdstip van 10 uur, eindigt de eerste non-stop in een vijf . Uit het spoor weggegleden. Sukkel, dit is Arnhems zand, dat betekent vaart houden en niet treuzelen. Na dit weer ter harte genomen te hebben gaat het een stuk beter, al blijft het opletten.

Na meer dan anderhalf jaar stonden 50 CTN rijders klaar om weer kennis te maken met de unieke ondergrond: het Arnhemse zand, of is het eigenlijk grind?

De uitzetters van mc. Arnhem hadden 8 puike secties weggezet. Pittig soms, maar goed te doen, kortom ; er konden strafpuntjes gehaald worden, en die vielen ook. Toch overheersten de brede glimlachen op de soms erg doorleefde koppen. Met gezellig gekeuvel als je even moest wachten, droog weer en op de achtergrond een sound-track van woeste motorgeluiden ( cross training  ) erbij was het een prima trial, al werd het pas echt perfect toen na 13.00 uur het geluid werd uitgezet en we ons realiseerden dat trial toch echt de leukste motorsport is.

Het was een prachtig dagje Classic Trial in Nunspeet

Nunspeet 2021 Web 2Na de het ontwaken uit de Coronaslaap en de eerste rituelen in Zelhem en Sleen lijkt nu toch het hele peloton classictrialisten wakker te zijn om in Nunspeet aan te treden. Een opkomst van 67 deelnemers stemt tevreden, al gebiedt de eerlijkheid dat er 19 rijders in de liefhebbers klasse meededen, maar daarvan mag aangenomen worden dat ze toch zeker in de geest de classic-trial een  warm hart toedragen.
Het weer werkte ook nog eens mee ; kortom als start voor het nieuwe seizoen 2021-2022 veelbelovend.

De non-stops waren door een ervaren rot uitgezet en pasten goed bij de kwaliteiten van de rijders, wat ook af te lezen viel aan de behaalde resultaten: strafpunten, ja; maar niet in die hoeveelheden om wanhopig van te worden.

Helaas vielen er ook twee uitvallers te betreuren: een monument: Jos Neerincx en een bijna monument: Theo van der Linden.
Enkele rijders maakten voor het eerst kennis met het grote natuurlijke terrein van m.c. Nunspeet en hadden er voor de wedstrijd al een vermoeiende wandeltocht op zitten om alle non-stops langs te gaan, of kwamen op de verbindingsroute tot rijprestaties die ze zelf nooit voor mogelijk hadden gehouden.

Een tevreden deelnemer.