• Home 1
 • Home 2
 • Home 3
 • Home 4
 • Home 5
 • Home 6
 • Home 7
 • Home 8
 • Home 9
 • Home 10
 • Home 11
 • Home 12
 • Home 13

Het verslag van de Plonkers

Het laatste weekend van september was er weer de jaarlijkse Plonkers Pleasure Trial te Arnhem. Deze internationale trial telt ook mee voor het CTN-Klassement. Een 93-tal man/vrouw reed er alleen al op zaterdag rond. Gezellig druk met een pittige wedstrijd mede door de net opnieuw gegraven gaten. Dat geeft nogal wat los zand en daar is het moeilijk om mee om te gaan, maar verder dan vast komen zitten, zit er niet in. Vallen kun je bijna niet en als het dan toch lukt, is het nog zacht ook.
Het was erg leuk zowel voor rijders als bezoekers. Of zoals een bezoeker zei: Ik kom volgend jaar terug, maar dan met een motor. Want ik wil erbij zijn waar het leuk is en iedereen hier lacht op de motor. Waarvan akte.
Zaterdag dreigde de regen de hele dag en om een uur of 4 ging het even toch heel hard regenen. Het meest vervelend was dat voor de controleurs, want zij moesten op hun post blijven. En dan mag -ook hier- nog eens gezegd worden: Alle controleurs hartstikke bedankt voor de hulp. Voor de rijders zorgde de regen ervoor dat de crossbaan op sommige plekken veranderde in een wat sompige ondergrond op de lager gelegen plaatsen. Maar verder bleef het interessant om goed rond te komen.Van de deelnemers valt nog te vertellen dat het leeftijdsverschil toch best groot kan zijn. Gunnar die m,et een jaar of 8-10  nog veel kan leren van George Greenland met zijn 77 jaar.
Er zijn vele foto's gemaakt, zeker van zaterdag en wat minder van de zondag. Die van zaterdag zijn genomen door bezoekers en door Beate uit Duitsland. (Zie hiervoor het andere artikel.)

De Speedtrial

Na afloop van de trial werd er ook dit jaar weer een Speedtrial georganiseerd. En omdat het een uniek evenement is tussen de trial en de prijsuitreiking heeft CTN voor elke klasse een flesje gesponsord. Het waren de drie hogere klassen en de zijspannen. Was de solo voor velen nog enigszins gracieus, bij de zijspannen was dat anders. Maar in beide gevallen mooi om te zien.
Met name veel buitenlanders waren enthousiast om mee te doen. Zij hadden dit nog nooit gedaan. Dick Ramplee (70+) reed in de soloklasse op een Ariel en deed mee, maar als oud trialzijspanrijder wilde hij ook meedoen met een geleend zijspan. En het moet gezegd worden: hij deed het goed met een geleende zijspan en een geleende bakkenist.
Iedereen deed zijn best, maar niemand had de illusie om te winnen. Iedereen vond dat het goed ging hoewel er wel degelijk verschil in zat. De foto van de Speedtrialfotoreeks laat vader en zoon Kreutz zien. Hoewel als laatste geëindigd, vochten zij voor wat zew waard waren. Nicolas is erg licht en dat is een nadeel, maar hij ging over de motor of buiten het span zo ver als zijn armen lang waren. Die komt nog ver.

Voor de Uitslag KLIK HIER

Ook zijn er foto's en films gemaakt bij de Speedtrial en deze willen we U ook laten zien. De film moet nog gemonteerd worden en de filmpagina nog geactiveerd worden, maar dat wordt de volgende klus. Houdt het in de gaten, want het kan er zomaar opstaan.
Er waren veel foto's genomen, maar vele foto's waren niet bruikbaar, want niet alleen de laagstaande zon maakte goede opnames moeilijk te maken, ook de snelheid van de motoren maakte het voor de trialfotograaf heel moeilijk. Wat met name opviel was dat er op vele foto's lachende gezichten te zien waren. Men had veel lol, vond het spannend om voor zoveel publiek te rijden, dus veel kriebels in de buik. En dat was ook zeker het geval bij de zijspannen.
Voor de foto's kijkt U op de Fotogalerij of via de foto's.