Verslagje Zelhem.

website zelhem 2019 2Iedereen die er niet geweest is, heeft een mooie trial gemist. Eigenlijk zouden we hier het verslag kunnen eindigen, maar dan weten de wegblijvers, de verhinderden door werk, ziekte, vakantie of andere ongemakken niet waarom het leuk was.
De organisatie van ZAMC heeft er een mooie dag van willen maken. En met de mooi-weer voorspellingen -met een pittig buitje aan het begin van de wedstrijd om het stof weg te spoelen en de rest van het zand te bevochtigen en vast te leggen- is dat goed gelukt.

En de uitzetters Geert, Erik, Paul Focking, Gijs, Egbert en Marco Prinsen hebben zich veel moeite getroost om -door vele malen de hoge hellingen naar boven en beneden te lopen- er goede en redelijk lange secties van te maken. En het is hen gelukt om alle stenen te vermijden die er -in echt grote getale- liggen in alle sporen tot het Gele spoor (enkel 1 steen in NS 5 voor rood). Uiteraard gold dit niet voor de Geel-Plus en mindere mate Geel. Ook als vanger -als het misgaat- was niet van toepassing.
Mooie non-stops. Iedereen was tevreden.
Evenals de controleurs, die er wel schik in hadden.

Dat het goed liep was zeer waarschijnlijk omdat men een WK georganiseerd had in juni, wat een goede oefening was voor het organiseren van deze Klassieke Langenberg Trial. Zo wist Dick Bulten te vermelden bij het welkomswoord. Daarna gaf Geert ons de nodige info om de wedstrijd in goede banen te laten verlopen. We hebben dit al vaker gehoord, maar het is toch telkens weer een puntje van aandacht (en opmerkingen van en) voor alle rijders.

website zelhem 3Tegen half vijf was de wedstrijd zo'n beetje afgelopen.website zelhem 4
En vrij snel daarna vond de bekendmaking van de uitslag plaats. En ook nu was er weer voor menigeen een prijs. De eerste van elke klasse (twaalf in totaal) kreeg een mooi bosje bloemen. (voor thuis?) en elke tweede en derde kreeg een echte gedroogde Zelhemseworst (of is het gedroogdeZelhemse worst?)
En die zag er in ieder geval erg smakelijk uit. Er was dan ook niemand die erna bij een biertje zijn worst ter beschikking stelde.

Een geslaagde dag, waarbij we naast Dick Bulten, Geert Roekevisch en Kevin Meteling, ook Bertha en Elly, de dames van de kantine en de controleurs, hartelijk dank zeggen.

Tot volgend jaar.

De uitslag komt zo en de foto's zijn geplaatst. Er zijn niet veel aktie-foto's van de rijders want we hadden te weinig tijd om te praten en secties te herstellen die de motor stuk gemaakt had (:)).