• Home 1
 • Home 2
 • Home 3
 • Home 4
 • Home 5
 • Home 6
 • Home 7
 • Home 8
 • Home 9
 • Home 10
 • Home 11
 • Home 12
 • Home 13

Verslagje van de Plonkers te Arnhem 2022

Arnhem 2022 WebsiteHet was me een enerverend Plonkers-weekendje op de hei in Arnhem.

Enkele zaken sprongen eruit:
a) de wedstrijd was prima,
b) de organisatie rondom de wedstrijd was prima,
c) het weer speelde parten op vrijdag en zaterdag met gigantisch veel regen,
d) de opkomst was minder en
e) verbeteringen voor volgende keer


a) De redactie heeft op zaterdag niet alle sporen kunnen bekijken, mede omdat op zaterdag door omstandigheden de tijd daarvoor te krap was, maar de meningen van de rijders waren erg positief te noemen (enkel iets met een bandje in het rode spoor). Op de zondag hetzelfde positieve verhaal. Mooie non-stops, die niet te kort waren, voor elk wat wils en van tijd tot tijd lekker uithalen. Prima wedstrijdje.

b) Mede omdat veel secties nogal wat 'bergen' korter bij elkaar hebben liggen -en dus het zicht beperkt was-, moesten er soms wel drie controleurs/knippers staan per non-stop. En elke triallist weet dat het aantal van deze medewerkers flink tanende is, doch met de nodige inspanning van Remy was dat toch weer gelukt. Alle mensen onze dank voor jullie hulp bij de wedstrijd.
Op de zaterdag moest er voor de aanvang nog hard gewerkt worden om de gaten die gevuld waren met regenwater droog te krijgen, waardoor de wedstrijd een half uurtje later begon, maar met de inspanning van de organisatie hebben we droge voeten gehouden.

c) Het is onvoorstelbaar hoeveel water er in de lucht kan hangen, al die tonnen water aan gewicht!! En als het dan begint te regenen, kun je riviertjes krijgen op een bijna vlak terrein. Dat was zo ook het geval op de vrijdag middag/avond. Er waren al Nederlanders, Belgen en Duitsers gearriveerd op het terrein en hadden hun tijdelijk huisje bij de afscheiding geplaatst, kort bij de hei. Laat dat nou het laagste gedeelte zijn. Zonder hoge laarzen hield je het niet droog in het zwarte water. Want dat zwarte zand komt overal waar je het liever niet wilt hebben, zoals lagertjes en overal waar je moet poetsen. Dat was voor een 8 tal deelnemers onder andere reden om zaterdagochtend huiswaarts te keren.
Op de zaterdagmorgen was er nog een tweede wolkbreuk. Om positief te blijven: het stuifte nergens tijdens de trial en we kregen zowaar nog spoortjes is de secties.

d) Het was jammer dat de opkomst minder was als voorgaande jaren. Reeds eerder op deze site gememoreerd dat de afgelopen twee jaar menigeen door omstandigheden gestopt zijn, maar er zijn ook veel rijders die om een of andere reden niet meer klassiek rijden.
Er waren tijden dat we met 100 deelnemers waren. Die aantallen zullen we wel nooit meer halen. Mogelijk zitten we in dipje en dan gaat het idee dat het er nog steeds honderd moeten zijn, erg negatief werken en dat blokkeert mogelijkheden voor aanpassingen. En voor nieuwe ideeën, hoe we onze sport nog interessant kunnen houden voor rijders en organisatie. En dat is jammer. Want er zijn mogelijkheden. Op de zaterdag een 37-tal rijders, mogelijk door thuisblijvers vanwege de voorspelde hoeveelheid regen, huiswaarts gekeerden en omdat motoren niet vies mochten worden. Op de zondag waren er een 47-tal rijders.            

e) Er is ook wat gemopperd tijdens het weekend. Zowel van deelnemers als organisatie, maar met verschillende onderwerpen en inzichten. En beide hadden gelijk. Voorop gesteld: kritiek is prima, maar laten we zoeken naar oplossingen, want dat leidt ergens toe. Daar is iedereen mee gediend. De organisatie heeft de kritiek aangehoord en dat was een leermoment. Iets wat getracht wordt volgend jaar beter te doen want MCA heeft altijd goede  trialwedstrijden gemaakt met deelnemers die onderling veel plezier hadden.

De sociale omgang is zeker bij classic trial wedstrijden een belangrijk punt en MCA onderkent de problemen en wil volgend jaar alles goed regelen en duidelijker zijn in wat er te verwachten valt. Het enigste wat wij als rijder nog moeten doen, is positieve reacties geven waar men iets mee kan en dan kunnen we nog jaren een leuk weekend of dag hebben op de hei.

Hopelijk tot volgend jaar, met weer een fantastisch evenement.