• Home 1
 • Home 2
 • Home 3
 • Home 4
 • Home 5
 • Home 6
 • Home 7
 • Home 8
 • Home 9
 • Home 10
 • Home 11
 • Home 12
 • Home 13

Bemerkingen van de wedstrijd te Rotterdam

mctw logo zwartZondag 26 maart begon onze eerste wedstrijd van het jaar te Rotterdam. De week vooraf zijn er twee mandagen gemaaid en zes mandagen uitgezet. Ook nog een dag grond omhoog gewerkt om de secties aan te passen en minder glad te laten zijn en een geheel nieuwe sectie gegraven, speciaal voor de CTN-wedstrijd. En dat alles met wat wind en veel zon. Elke dag werd er regen voorspelt, maar we hebben niets gekregen, behalve op woensdag.
Ook zondag werd er regen voorspelt, alleen niet zo veel als er die dag wel uit de lucht viel. Het was nat, erg nat, door een enkele bui van 11 tot 1 uur. Daarna werd het droog, maar toen werd het pas echt helemaal beroerd.

Er waren 47 rijders (waarvan 2 jeugdigen) naar de wedstrijd gekomen, ondanks de weersvooruitzichten.
Er waren 5 nieuwe rijders gekomen (4 rijders in de Liefhebbers-klasse en 1 in TS Blauw) om voor de eerste keer mee te doen. Hopelijk hebben we ze niet afgeschrikt. Als troost kunnen we zeggen, dat in ons 15 jarig bestaan enkel de Plonkers van vorig jaar erg nat was en nu, deze te Rotterdam.
Johan en Cas Fluit, Martijn Vinck, Matthijs Hoofd, Peter van Voorn, allen van Harte Welkom.

Het Uitzet-controleteam of Kleurkijkersteam had vele secties aangepast vanwege de moeilijkheidsgraad en met de regen in het vooruitzicht, doch het bleek nog te weinig te zijn. Non-stop 1, 3, 5, en 8 werden in ronde twee -voor iedereen, maar vooral voor blauw- zo slecht dat er veel vijven vielen. Opmerkelijk is het, dat de klassiekers het beter deden dan de Twin-Shocks. Mogelijk speelt het gewicht een rol, dus als advies willen we de TS en Liefhebbers meegeven om voortaan altijd een zak zand van zo'n 25 kilo mee te nemen naar de trial, zodat het achterwiel wat zwaarder belast kan worden als het regent.
Blauw-Plus had ook wel wat punten verzameld. Niet verwonderlijk want zij reden her en der met Rood mee.
En voor Rood was het erg moeilijk geworden. Als je 25 strafpunten -van de max. 40- in elke ronde scoort (is overigens wel constant) dan was het zwaar. De regen was de schuldige, maar toch onze excuses voor de moeilijkheden en het weer. Gewoon vergeten iets goeds te regelen (bijvoorbeeld partytenten over de secties, of..?). Rood was het kind van de rekening deze keer. Voor de familie Peters was het wel 't zwaarste. Maar ze bleven samen wel lol hebben. De voor moeders leek het heel gezellig ;).
Geel had ook menig probleem. Hellingen waar blauw naar boven kan rijden onder normale omstandigheden, was nu voor rood en geel geheel onmogelijk.

Na afloop van de trial, moesten de leden van MC the Wheelie constateren dat er in de afgelopen 20 jaar nog nooit zo'n slechte omstandigheden geweest zijn. Tijdens clubtrials, classics en ONK/NKJeugd.

We geven moeder natuur de schuld ten gevolge van de klimaatveranderingen en ons hart (van de uitzetters) is weer gerustgesteld :).

Rest ons nog de controleurs en de knippers hartelijk te danken om tijdens al dat water op de plaats te blijven. En alhoewel Natasha van de catering en de dames van telling lekker warm zaten, ook jullie bedankt voor jullie inzet.

Hopelijk tot volgend jaar onder nieuwe (en betere) omstandigheden.